De actoren

(veur en achter de kasse)

Wij presenteren (in alphabetische volgorde...)

Eric Baele

Is bij 't Spelleke vanaf het ontstaan. Werkelijk manusje van alles. Eric is zaal- en decormeester, maakt foto's en filmpjes, ontwerpt het drukwerk en draagt zorg voor onze spaarpot.

Danny Coessens

Is van in het begin bij 't Spelleke van Lierde. Is verantwoordelijk voor het geluid. Danny heeft de schitterende multifunctionele poppenkast ontworpen, en huisvest deze gedurende de 355 dagen dat ze niet in de Lier staat. Doet dit nog steeds met hart en ziel, hopelijk nog vele jaren.... .

Jasper Coessens

Is een geboren en getogen Lierdenaar die zich graag inzet voor lokale verenigingen. Zo was hij leider bij jeugdbeweging Jokido en speeltl hij voetbal bij FC Bonanza. Is bij 't Spelleke van Lierde gekomen toen we in 2012 de overstap gemaakt hebben naar de Lier. De eerste twee jaar hielp Jasper mee achter de schermen en speelde enkele bijrollen voor de kasse. Nadien heeft hij de rol van André Eeman, de Pjierdemiester, overgenomen van Antoine Loman en doet dit nu al sinds 2015.

Luc Coessens

Is zelfstandige elektrohandelaar. In 't Spelleke is Luc beeld- en licht technieker. Is erbij vanaf het prille begin.

Antonia Cuvelier

Is onze laatste nieuwe aanwinst. Had maar een half woord vandoen om op de kar te springen. Antonia geeft gestalte aan Lieve Van der Straeten en aan Nathalieken. En ze doet dat goed.

Filip De Graeve

Is een levensgenieter en sociaal geëngageerd en kan een goed gesprek, de betere ambiance en wat geschikt eten en drinken ten volle appreciëren . Beroepshalve is Filip met industriële serviceverlening (isolatiewerken, stellingbouw,...) bezig . Familie en vrienden zijn zijn drijfveer ... . Vanaf het tweede Spelleke houdt hij zich met de assistentie achter de kasse en sinds een paar jaren probeert hij die leutige bende wat te coördineren en soms in toom te houden. Sommigen noemen hem daarom ook "veurzitter"

Filip De Pessemier

Is de veelzijdige Master of Puppets. Blaast sinds 1998 leven in tal van poppen, te veel om op te noemen. Sterke imitaties en rake typeringen zijn zijn handelsmerk. Als geboren entertainer is hij een bovendien een gewaardeerde coach voor zijn medespelers achter de poppenkast.

Jo en Wout De Taeye

Jo is als leraar muziek verbonden aan de Geraardsbergen Kunstacademie. Sinds 1996 is hij ook dirigent van het Lierdse koor Cantacansa. Wout studeert momenteel journalistiek en volgde lessen accordeon bij Philippe Thuriot. Hij is ook lid van het tango-ensemble van de Geraardsbergse Kunstacademie. In 2012 is Jo gestart als muzikaal begeleider van 't Spelleke van Lierde. Hij begeleidde zanger Toone aan de piano. Samen met Marc Maroye staat hij in voor de teksten van de liederen. In 2014 kwam Wout hem vervoegen op accordeon. Sindsdien neemt het vader-zoon-duo de muzikale omlijsting van het geheel op zich.

Martien De Wolf

Geniet van het leven want het duurt maar even. Andere dingen zijn bijzaak. Is gehuwd met Eric, heeft één dochter en twee sloebers ( schatten) van kleinkinderen; Vince en Luca. Is anno 2017 14 jaar bij 't Spelleke en speelt met de poppen van Pelalgie, Nadia, en Ernaanaaken.

Fons Hove

Is de jeugdige nestor van de groep. Fons heeft meer dan een halve eeuw toneelervaring en leeft deze uit in de rollen van een paar ex-burgemeesters en een onnavolgbare Sintepieter. Fons is bovendien zo handig en inventief dat je geen enkel attribuut kan bedenken, of hij komt ermee op de proppen.

Bram Leeman

Is geboren in Zottegem, heeft heel zijn leven in Lierde gewoond bij mama Rita, papa Rudy, broer Frederik en zus Sofie. Bram woont nu op de grens van Lierde met Brakel. In de nabije toekomst hopelijk samen met zijn lieftallige vriendin Eva. Ja, het is helaas wel in Brakel dat hij woont maar dat durft hij als 'spelleke van Lierde speler' niet te luid zeggen. 😅Is leerkracht lichamelijke opvoeding en speelt in zijn vrije tijd voetbal bij SV Everbeek. De rest van zijn tijd besteed Bram graag aan de verbouwing van zijn huis , een potje bier drinken met kameraden, een film kijken en gaan uit eten met de vriendin. 🔨🍻🎬🍴👫👍🏼 Is zowat automatisch in 't Spelleke gerold door de alomgekende Rosten Tieste, ook gekend als zijn vader, Rudy Leeman. Bram keek vroeger als klein manneke naar zo goed als elke voorstelling en genoot van de sfeer in het o zo gezellige 'zoalke van meke mol', van de poppen met hun dialect en van de decors. Met ouder worden is hij dan geleidelijk geëvolueerd van eens achter de toog staan, naar aan de kast mee helpen opbouwen, de toneelmeester assisteren achter de kast, tijdens de repetitie stand-in spelen, om dan uiteindelijk zelf met poppen te spelen. Zo speelt Bram nu de rol van onze burgemeester Jurgen Soetens en van Fernand.

Rudy Leeman

Is op brugpensioen en heeft geen tijd ! Probeert positief te denken maar dat lukt niet altijd... . Is er overal graag bij. En in 't Spelleke vanaf het prille begin. Poppenspeler. Speelt de rol van Rosten Tieste. Volgens sommigen zelfs niet alleen tijdens de vertoningen....

Marc Maroye

Is Lierdenaar, mensenvriend. Bezig met geschiedenis, cultuur en met humor. Co-auteur van 't Spelleke sinds de editie 1999. Schrijft sinds 2004 de scenario's en de teksten van 't Spelleke volledig. Is eveneens regisseur (een klein beetje tegen zijn goesting, maar iemand moet het doen) van 't Spelleke van Lierde sinds 2011.

Gunther Roels

Is een sociaal iemand. Speelt sinds februari 2013 voor de eerste keer in 't Spelleke met de pop van Fluite. (waar hij steeds meer en meer op gelijkt)

Joost Van Vaerenberg

Is vader van 5 kinderen en woont sinds 1998 in Lierde. Opgegroeid in Ophasselt . Ondertussen helpen al 3 dochters van Joost in de catering van 't spelleke ... Kirsten, Eline en Sofie. Speelt in 't Spelleke met de pop van Lato (Marc De Ville) en ontwerpt de kledij en attributen van de nieuwe poppen.