2018 - Tingdaloanien

De pokémonrage was een stormpje in een glas water vergeleken met de grensoverschrijdende gedragsrage, die als een tsunami onze leefwereld overspoelt. In welke mate ligt ’t spelleke van Lierde aan de oorsprong van dit fenomeen? Indien wij gedurende ons 24jarig bestaan door ons speels en flirterig gedrag hiertoe bijgedragen hebben, wensen wij ons hiervoor uiteraard niet te excuseren.

Aangezien evenwel de grote massa zich heden ten dage bezondigt aan grensoverschrijdend gedrag, is de lol er voor ons een beetje af, en kunnen wij er niet onderuit om alweer dwars te liggen.

Door zelfreflectie is het inzicht gegroeid om te focussen op de samenhorigheid in de lokale Lierdese gemeenschap. Tangdaloanien. Alles en iedereen hangt aan elkaar zoals droogsossiessen aan één snoer met elkaar verbonden zijn. Als we grensoverschrijdend zijn, dan is dat met buurgemeenten, al dan niet fusiegeil. Excuseer voor de flirterige toon.

Een monnik sprak volgende wijze woorden: ‘Aan alles komt een eind, uitgezonderd aan een droogsossies. Daar zijn steeds twee eindjes aan. Je mag er nog een stuk van afknabbelen, je houdt steeds twee eindjes over. Behalve wanneer je de droogsossies helemaal opeet. In dat geval, neem een andere droogsossies.’

’t Spelleke van Lierde wenst U een gigantisch grensoverschrijdend 2018. En gedraagt U een beetje.